marți, 1 noiembrie 2016

“ACUM” – FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

EMOȚIONANTĂ PRIVIRE ÎN SPAȚIUL AMINTIRI

         “Acum” rămâne unul din evenimentele secțiunii dans și teatru-dans, produs de Theatre National de Chaillot în colaborare cu Carolyn Carlson Company, Franța. Spectacolul îi aparține lui Carolyn Carison ca regie, coregrafie și scenariu, iar reîntâlnirea cu această artistă după “Scurte povestiri”, demonstra o altă fațetă a fanteziei sale creatoare – jocurile spațiului scenic raportate la puterea expresiei corporale.
         Timp de o oră și douăzeci de minute se prezenta “un act în 7 părți metaforice”, cu referiri la substratul ascuns în mintea omului, unde au rămas diverse imagini din existența sa tumultuoasă. Se desenau spații de neuitat din momente ale vieții, marcate de fină poezie. Casa era punctul forte al vizualului, pornind de la subsol până la mansardă, cu tot arsenalul definirii sale. Din când în când, momentele își găseau sprijin în monologuri metaforice, recitate de unii interpreți.

         Cheia transmiterii emoției erau scenografia originală și dansatorii, aflați într-o strânsa colaborare, inspirat condusă. “Scenografia” se realiza în principal prin fotografii & video, montate și luminate ingenios, completete de costume, totul datorat unei echipe de numeroși artiști. Viață prindea “scenografia” prin dansatorii care admirabil “vorbeau” prin expresii corporale. Ilustrau stările interioare ale unor personaje prin flexibilitatea trupului, aflat în confruntare cu spații și “obiecte” din natură.
         Acest spectacol de teatr-dans era cuceritor prin propunerea de adaptare la o altă convenție, în care “cuvântul” primește sens metaforelor propuse, prin imaginii. Fiecare metaforă creată de Carolyn Carlson dădea posibilitatea înțelegerii multiple de sensuri, în care fiecare privitor se putea regăsi diferit. “Acasă e aici și acum” sugera povestea în cele șapte părți metaforice.

         “Acum” rămâne întâlnirea surprinzătoare cu “performanța”, creatoare de o originală față artistică a teatrului-dans.

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere