SĂ PREȚUIM ARTIȘTII!
Claudiu Sfirschi – Lăudat, directorul Fundației Culturale Grecești, compune un scenariu pretext, dedicat Andei Caropol. Autorul alege cu simplitate pretextul unei zile de repetiție în care o actrița aflată la sfârșitul unei bogate cariere, repetă un rol minor; pretextul prilejuiește destăiniuirile acesteia privid viața personală și cariera. Actorul Alexandru Jitea concepe, în calitate de regizor, ilustrarea teatrală a textului. Decorul se rezumă la o scenă goală cu diferite obiecte, imagine obișnuită unei repetiții la un spectacol aflat în studiu. Publicul e primit în sală, în vreme ce pe scenă se agită personalul tehnic; pe parcursul reprezentaiei, ca la o repetiție obișnuită, vor veni din sală pe scenă, personaje secundare. Spectacolul nu e lipsit de proiecții video, Ciprian Duică e autorul conceptului video și videoproiecțiilor. Anda Caropol deține o biografie bogată cu roluri în teatru, film și televiziune, dar conceptul video e modest, sărăcăcios în imagini.
Anda Caropol este evident, punctul forte al spectacolului și reîntâlnirea cu actrița e din nou o bucurie pentru spectatori. În drame sau comedii, actrița a reușit adevărate performanțe în o sumedenie de roluri; cu fin umor interpreta roluri comice și cu multă sensibilitate pe cele dramatice. În spectacol, actrița evocă cariera sa cu modestie, dar cu același fin umor și sensibilitate; interpretarea e completată prin comentarii ironice propuse de text, referitoare la culisele teatrului. Anda Caropol oferă un recital despre cariera sa, dar cu trimiteri generale la viața de actor și reușește o interpretare admirabilă a personajului conceput de scenarist. Actrița transmite cu sensibilitate emoție în monologul principal, dar și umor în relațiile cu publicul și în special cu partenerii surpriză din preajmă; acești parteneri sunt oameni ai scenei Teatrului “Nottara”: Dana Popescu – regizor tehnic, Simona Bușoiu – sufleur, Ioana Dănilă – cabiniera Nela, Paula Ticovschi – recuzitera Paula, Gheorghe Săbărel – mașinistul Gică, Marius Negoiță – mașinistul Marius, Paul Doanță – luministul Paul, Robert Țâcu – sunetistul Robert, Ramona Ursan – machioza Ramona; prezența echipei tehnice pentru prestație, merită aplaudată. Firește, echipei se alătură și actori în personaje secundare care să sprijine evocările actriței – Ion Haiduc realizează excelent personajul nea Mișu recuziterul și susține relațiile cu toți cei din preajmă, sporind ritmul reprezentației, Mircea Teodorescu încearcă desenul Regizorului, iar Alexandra Aga ar vrea să fie o tânăraă actriță din preajma celei aflate la final de carieră, dar rolul e palid concretizat.
Inițiativa unui astfel de spectacol dedicat artei actorului și unui nume prestigios al Teatrului “Nottara”, este remarcabilă, chiar dacă scenariul e schematic construit și finalul e discutabil.
P.S. Anda Caropol a împlinit de curând, 80 de ani. Îi dorim forță pentru alte roluri care să încânte publicul prin harul deținut!
sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,
RăspundețiȘtergere1) dacă doriți să returnați Ex.
2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
Si altii.
el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327