luni, 29 iulie 2019

“ON THE ROOF!” – TEATRUL NAȚIONAL “I.L.CARAGIALE” / Sala AMFITEATRU / Gala “HOP” și “9G”

14 TINERI SENZAȚIONALI …

       
  UNITER organizează de 22 de ani Gala Tânărului Actor – “HOP” care a lansat numeroși actori, personalități în mișcarea teatrală actuală; în perioada 2 - 6 septembrie, Teatrul de Stat din Constanța va găzdui cea de a 22-a ediție a Galei “HOP” sub direcția artistică a maestrului Gigi Căciuleanu. Gala și-a consolidat în timp, statutul de adevărată “școală” pentru pregătirea și lansarea tinerelor talente. Ultimele trei ediții au beneficiat de direcția artistică a remarcabilului profesor și actor, Miklos Bacs de la Cluj Napoca, iar temele alese pentru fiecare ediție au fost Shakespeare, Cehov și Pirandello, cu precisă țintă de instruire în cunoașterea acestor titani ai dramaturgiei universale. 
         Maestrul Gigi Căciuleanu, coregraf și dansator de renume internațional, propune pentru actuala ediție tema - “Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”, temă strict necesară pentru cizelarea tinerelor talente alese de un juriu la preselecția pentru Gala concurs, prilejul de a scoate în evidență posibilitățile de expresie corporală deținute de fiecare concurent.
         Ion Caramitru directorul Teatrului Național “I.L.Caragiale” și președintele UNITER, preocupat constant de lansarea tinerelor talente, a pus la dispoziție echipei lui Gigi Căciuleanu, sala Amfiteatru, singurul și excelentul spațiu de joc sub cerul liber din Capitală, aflată pe acoperișul acestui teatru cu pricepere renovat. Meșterul și tinerii concurenț, au oferit un “cadou” publicului cu premiera absolută “ON THE ROOF!” care prefațează Gala “HOP” din toamnă de la Constanța. 

        
 “DansActori” (în ordinea alfabetică după prenume) sunt ADELA MIHAI, ADRIAN LOGHIN, ALEXANDRA OIȘTE, ALIN POTOP, ANDREI ATABAY, ANDREI IANUȘ, GEORGE OLAR, IOANA BEATRICE TĂNASĂ, MARA POGÂNGEANU, MARIA PANAINTE, MIHAI VASILESCU, NADINA CÎMPIANU, NICOLAE DUMITRU, THEODORA SANDU, sunt cei 14 concurenți la Gala de la Constanța; evoluția lor în premiera unicat “ONE THE ROOF!” a impresionat prin prezentarea valențelor talentului deținut de fiecare. Spectacolul surpriză, a fost gândit cu originalitate în ansamblu de Gigi Căciuleanu cu sprijinul: asistent coregrafie -  Lelia Marcu – Vlad, muzică originală - Paul Ilea / Sensor și  texte, desene (proiectate) – Gigi Căciuleanu. Următoarele spectacole mai sunt programate - marți 20 august, ora 21.oo și vineri 30 august, ora 24.oo. Nu pierdeți prilejul de a urmări acest spectacol original și de a cunoaște tinere talente. 

       
  Cei 14 minunați tineri s-au dăruit cu tot sufletul, cu entuziasm, proiectului de “teatru coregrafic”, intregrat și programului “9G” (Noua Generație) pentru a arăta lumea “bufonilor contemporani”; cu muzică în unele scene, fără muzică în altele, cu “mișcare dansată” senzațional care demonstrează tehnică și pregătire corporală apropiată de acrobație, cu improvizații ale cuvintelor sugestive, cu mult subtext – “giumbușglonț”, “zvîrlucitelniță”, “învîrtișag” sau “zburătăcitură”, interpretate cu sens divers de fiecare, cu interacțiune remarcabilă în cupluri sau ansamblu, tinerii interpreți trec prin o sumedenie de stări și posibile situații, corpul lor “vorbește” expresiv, susținut de muzică ori de cuvântul aparent abstract. Sus pe acoperișul Naționalului bucureștean, sub cer de stele și proiecții desenate și viu colorate cu “bufoni contemporani”, “ONE THE ROOF!” devine un apel rafinat și sensibil pentru remarcarea unor tinere talente complexe, cu mari disponibilități creatoare de care toate teatrele, fie de stat sau independente au mare nevoie în atragerea publicul pentru oferta unui act teatral cultural și modern.  
        
 Meșterul Gigi Căcileanu dovedește cum talente native pot fi șlefuite, puse în evidență și popularizate pentru capacitățile deținute. Astfel, din nou, Gala “HOP” se dovedește o “școală” pentru tineri. Cei 14 tineri adaptați “mișcării dansate”, cuvântului improvizat în vocabular cu multiple substraturi, susțin în fața publicului un examen strălucit în care evidențiază o largă gamă a expresiilor trăite interior, aplicate credibil unui teatru actual bogat în expresii și comunicator de emoție. Regizorilor care tot caută inovații teatrale, dar folosesc actorii drept marionete, acești tineri le demonstrează că ACTORUL prin expresie facială și corporală rămâne punctul forte al unui spectacol modern. 
         Cea de a 22-a ediție a Galei “HOP” prin acest spectacol prefață a concursului de la Constanța, anunță a fi un eveniment artistic, ofertant pentru descoperirea unor noi talente tinere. Doresc succes participanților pregătiți de meșterul Gigi Căciuleanu care a înființat de fapt, cu ei, o nouă companie botezată “Ad – Hop”.

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere