luni, 25 iunie 2012

“ LABORATORUL DE NOAPTE “ – TEATRUL “BULANDRA”


EVENIMENT – O NOUĂ SALĂ DESCHISĂ PROIECTELOR ORIGINALE

          Prestigiosul Teatru “Bulandra”, instituție cu un bogat istoric, unde “teatrul adevărat” a cultivat căi novatoare de expresie, a inaugurat o nouă sală de spectacol, un “Laborator de noapte”. Unde ? În imediata apropiere a Sălii “Liviu Ciulei”, în fostul atelier de pictură al teatrului, la etajul întâi al sălii plasate în bulevardul Schitu Măgureanu nr.1. Este o sală cu un spațiu de joc alternativ, modular, transformabil, cu aproximativ 60 de locuri pentru spectatori, înzestrat cu o dotare tehnică apreciabilă. Este o sală ideală pentru proiecte originale, inventive , dedicată profesioniștilor, tinerilor artiști independenți sau cu experiență în teatrele instituționalizate, este … un laborator de creație ale cărui rezultate se supun judecății publicului. Ușile sale sunt deschise oricărei inițiative, poate găzdui recitaluri, work-shop-uri, spectacole de teatru-dans, lecturi de piese,etc .
         Nu trebuie uitat că este o onoare să poți prezenta un proiect în această sală ce aparține Teatrului “Bulandra”, teatrul marilor valori.
         Regizorul și directorul teatrului, Alexandru Darie, personalitate de frunte a mișcării teatrale, a inițiat acest demers cu scopul încurajării inițiativelor independente. “Laboratorul” poate deveni și un loc pentru completarea studiilor creatorilor de teatru prin experimente. Se așteaptă cu interes proiecte de la cei dăruiți profesiei alese.
         Într-o capitală europeană, cum se pretinde Bucureștiul, unde numărul spațiilor teatrale este restrâns în raport cu alte capitale din UE, lansarea acestei săli este un eveniment. Vom comenta mai jos, spectacolul inaugurării celei de a treia sală a Teatrului "Bulandra".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu