joi, 3 decembrie 2015

“UNTEATRU” ARE O NOUĂ CASĂ!

UN ALTFEL DE TEATRU INDEPENDENT

         În urmă cu cinci ani în spatele CEC, într-o clădire tare amărâtă, lipsită de încălzire, începea să funcționeze un nou teatru independent – UNTEATRU. Inițiativa a doi tineri regizori, Andrei și Andreea Grosu, de a defini personalitatea unui teatru independent printr-un repertoriu solid cultural, s-a înfăptuit cu eforturi și s-a bucurat de succes. S-au integrat în proiectele acestui “altfel de teatru independent”, tineri regizori și actori liber profesioniști, dar și actori din teatrele instituționalizate din Capitală, chiar și din țară. Au realizat nu experimente banale, ci spectacole cu adevărat novatoare ca formulă teatrală.
         Multe din spectacolele sale au fost selectate în diferite festivaluri, în Feativalul Național de Teatru, distinse cu diverse premii. UNTEATRU oferă publicului numeroase texte de autori consacrați ce rămân în repertoriu mai multe stagiuni. Amintim : “Ce zile frumoase” – Samuel Beckett, “Trei femei înalte” – Edward Albee, “Trădare” – Harold Pinter, “Un tramvai numit dorință” – Tennessee Williams și “Căldură mare!” –Caragiale, “La țigănci” – Mircea Eliade, “Poezia visului” – Emil Botta. În cinci ani UNTEATRU a urcat în fruntea clasamentului teatrului independent fiind un exemplu de ce presupune pasiunea de a fi creator în teatru și când răsplata financiară este modestă.
         După cinci ani, UNTEATRU a reușit să se mute în alt spațiu, în apropierea celui din spatele CEC, pe strada Sfinții Apostol, nr. 44, într-o clădire în care a funcționat înainte de ’89 o fabrică de pielărie și blănărie. Acum beneficiază de condiții de încălzire și apă caldă, de o sală comodă și ușor transformabilă. Promite și înființarea unei a doua săli. Inaugurarea noului sediu s-a făcut cu spectacolele “Livada de vișini”, “The Sunset Limited”, urmând în curând premiera cu ”Are nevoie de atenție!”.
        Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu