vineri, 5 august 2016

ZILELE UNTEATRU

UN TEATRU INDEPENDENT DE VALOARE
         În plină caniculă, la sediul nou ce îl deține de un an în strada Sfinții Apostoli nr.44, UNTEATRU a fost invadat de un numeros public pentru a urmări programul bogat prezentat pentru sărbătorirea a șase ani de existență a acestui teatru independent, ZILELE UNTEATRU (28 iulie – 4 august).

         ANDREI și ANDREEA GROSU au inițiat UNTEATRU și au reușit a se afirma nu numai ca un cuplu regizoral remarcabil, ci și ca manageri. Au ales un repertoriu excelent conceput din titluri de referință și din piese actuale de importanță tematică; multe din spectacolele din repertoriu se joacă de șase ani cu succes. Au reușit să construiască o echipă de “prieteni”, în special din tineri actori, căreia s-au alăturat și câțiva actori cu mare experiență, o echipă strălucită – Alina Berzunteanu, Andrei Seușan, Bogdan Cotleț, Constantin Cojocaru, Corina Moise, Cristina Casian, Florina Gleznea, Ionuț Grama, Ionuț Vișan, Liviu Pintileasa, Mădălina Anea, Mihaela Trofimov, Peter Kerek, Richard Bovnoczki, Sabrina Iaschevici, Șerban Pavlu, Silviu Debu. Mulți sunt actori independenți, alături de ei fiind însă, și interpreți din teatre instituționalizate. Andrei și Andreea Grosu au reușit și mutarea teatrului într-un sediu mai generos, dar așteaptă firește și un ajutor de la sponsori pentru unele renovări. Acești tineri regizori și manageri pricepuți, ridică UNTEATRU pe primul loc în zona teatrului independent, obțin premii spectacole din repertoriu, lansează tineri actori, regizori și scenografi. Toate aceste realizări se petrec în vreme ce cultura este tratată ca o Cenușăreasă la noi, iar teatrul independent nu beneficiază de un sprijin legislativ precum în alte țări europene surate.
         Programul ZILELE UNTEATRU a inclus opt spectacole de teatru și șase concerte, plus un vernisaj de fotografii realizate de Adi Bulboacă. Din cele opt spectacole – “Trădare”, “Livada de vișini” și “The sunset limited” au fost comentate pe acest blog la data premierii, celelalte patru s-au lansat la acest eveniment de aniversare și le vom acorda atenția cuvenită; un spectacol invitat de la New York “We should have seen the lights aiready” cu un colaj din piesele lui Matei Vișniec, având în distribuție pe Vasile Flutur, actor stabilit în America, a completat programul.
ZILELE UNTEATRU pot fi considerate un eveniment al mișcării teatrale independente ce asigură că viitorul teatrului nostru are tineri creatori de valoare. Aceștia au creat o echipă pentru că actul teatral nu se poate înfăptui decât în echipă, o echipă devotată conceptului că un spectacol este un act cultural ce transmite emoție.
         ANDREI și ANDREEA GROSU declară : “Pentru noi UNTEATRU înseamnă emoție. Emoția încercărilor, emoția îndrăgostirii, emoția descoperirilor, emoție în toate formele ei.” Au reușit prin proiectele realizate cu echipa de “prieteni”, în șase ani să transmită EMOȚIE Marelui Public.

         La mulți ani UNTEATRU, inspirație și forță de luptă cu sistemul social în care cultura este tratată ca o Cenușăreasă!

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere