luni, 22 ianuarie 2018

“NUMITORUL COMUN” – TEATRUL DE COMEDIE / Sala STUDIO

UN REUȘIT … “INTERVIU” 


         Teatrul de Comedie se preocupă constant de dramaturgia noastră; Festivalul Comediei Românești (festCo) a ajuns la cea de a XVI-a ediție, iar Concursul de Comedie Românească la ediția a XI-a și piesele premiate beneficiază de montări în una din cele trei săli deținute de teatru. “Numitorul comun” de Alexandru Popa este o piesă premiată la ediția din 2015 a Concursului. Vlad Zamfirescu, actor apreciat, dar și regizor activ, dotat cu calități și pentru acest important compartiment al creației teatrale, realizează un spectacol reușit cu piesa lui Alexandru Popa într-o distribuție remarcabilă – Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean și Alexandru Ion.
        
Dramaturgul Alexandru Popa a demonstrat și în alte piese – “Efecte colaterale”, “All inclusive” sau “Gigel”, că deține știința de a construi conflicte și personaje printr-o replică sugestivă, încărcată de sensuri multiple. “Numitorul comun” pare aparent prezentarea susținerii unui interviu de angajare de către tânărul Mike la o companie în fața patronului Eugene, dar și a secretarei, Sofia. Interviul, prin cele trei personaje, dezvăluie aspecte esențiale din segmentele actualității – practicarea minciunii, falsului pentru obținerea unui post, posibila situație a homosexualității prin Eugene și necesitatea adevărului în orice demers.
        
Fără exhibiții regizorale, Vlad Zanfirescu își bazează ilustrarea scenică a piesei pe actori și lucrează migălos ca personajele să construiască nuanțat relațiile și să prezinte tipologii rupte din realitatea curentă. Cristina Florea și Georgiana Stoica realizează o scenografie, convenabilă viziunii regizorale. Decorul indică un birou modern, costumele prin accesorii definesc profilul fiecărui personaj. Regizorul nu apelează la artificii vizuale, lasă să curgă intervievarea lui Mike ritmat, practică dirijarea acțiunii ca în teatrul intimist, iar rezultatul este o comedie cu accente amare despre noi și modul de conceperea realității și a ofertelor ei.
        
Actorii interpretează ireproșabil personajele. Alexandru Ion arată cu abilitate expresivă multiplele fațete ale lui Mike cel disperat să câștige postul la companie. Subliniază versatilitatea tânărului care încearcă imposibilui pentru a cuceri interlocuitorii și practică dezinvolt minciuna. Actrița Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești, Nadiana Sălăgean construiește în profunzime portretul Sofiei, o femeie care cunoaște bine oamenii din jur și disprețuiește minciuna. Cu deosebită atenție, actrița evidențiază subtextul replicii rostite și situațiilor iscate în jurul lui Mike. Excelent configurează Nadiana Sălăjan acest personaj.
        
Este o plăcere întâlnirea cu Marius Florea Vizante în orice rol pentru că actorul are harul comediei interpretate sincer dramatic. În Eugene, actorul cu finețe lasă cale liberă de a judeca dacă patronul este gay sau doar un șmecher. Actorul stăpânește cu perfecțiune caracterizarea șefului cu bani, stăpân pe afacerile companiei și realizează o interpretare de excepție a personajului.

         “Numitorul comun” este o producție apreciabilă a dramaturgiei noastre, lipsită de sofisticării inutile, cu adresă directă la situații specifice zilelor noastre. Spectacolul servește textul prin regie și distribuție și oferă publicului, umor de calitate.

Un comentariu:

 1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

  1) dacă doriți să returnați Ex.
  2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
  3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
  4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
  5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
  Si altii.
  el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

  RăspundețiȘtergere