marți, 19 noiembrie 2019

“WE WILL ROCK YOU” - SALA PALATULUI

UN SPECTACOL MUSICAL ... SENZAȚIONAL!

Musicalul este un gen foarte dificil pentru că interpreții trebuie să cânte, să danseze, dar să fie și actori desăvârșiți. De la un timp începe să prindă aripi pe scenele noastre și musicalul, iar argumentele pentru a considera “WE WILL ROCK YOU” un spectacol musical senzațional, sunt multe.


În primul rând, “senzaționalul” e impus de RĂZVAN MAZILU – dansator, actor, design costume, coregraf, dar și regizor, meșterul care a stabilizat la noi acest gen sub diverse formule, în diferite teatre, ca în 2019 să uimească prin “Familia Addams” la Teatrul Excelsior (comentat la data premierei pe acest blog) și acum prin “WE WILL ROCK YOU”, la Sala Palatului, cu premiera în aprilie și reprezentații inexplicabil foarte rar programate, un musical spectaculos construit pe o scenă mare, dominată mai mult de concerte. Răzvan Mazilu este un creator și s-a încumetat să pună în scenă această bijuterie a genului care de 17 ani de la premieră se joacă la Londra cu casa închisă, a fost preluată de teatre din 15 țări și în sfârșit, a ajuns și în fața publicului nostru. “WE WILL ROCK YOU” are la bază muzica trupei Queen, formație celebră a rock-ului, iar Ben Elton omagiază prin libret pe marii muzicieni, compozitori și interpreți ai acestui compartiment muzical ce nu poate trece în uitare. Ben Elton imaginează o acțiune ce se petrece în viitor, într-o lume digitalizată și tinerii Ga Ga din jurul lui Killer Queen, vor să distrugă pe boemii de la Hard Rock Cafe, pe cei care prețuiesc rock-ul, în fruntea cărora de află tânărul visător Galileo Figaro îndrăgostit de Scaramouche, o tânără boemă, alături de ei fiind cuplul Oz și Brit. Povestea fantastică solicită ca în orice musical o sumedenie de alte personaje din grupul boem și cel al Reginei Ucigașe. Tema libretului se axează pe valoarea muzicii, pe dragoste și libertate. 
Sub aspect vizual, imaginea generală a acestei reprezentații este grandioasă – proiecții video, costume, jocuri de lumini și decor. Comparativ cu imagini din alte reprezentații, de la Londra și din alte orașe, spectacolul echipei lui Răzvan Mazilu denotă originalitate, nu numai prin introducerea amuzantă și a unor momente muzicale de la noi, ci prin inventivitate în costume, proiecții și jocul luminii. Spectaculozitatea reprezentației pornește de la o sumedenie de costume cu sens gândite și fantezie de Răzvan Mazilu. 


Proiecțiile ample și mereu prezente pe fundalul scenei mari de la Sala Palatului sunt cuceritoare, sprijină atmosfera acțiunii, find realizate de o echipă de profesioniști de la Cinematique. Manevrarea luminilor devine un joc inteligent pentru ritmul alert al reprezentației. Decorul lui Adrian Damian din schele matalice, scări, e ușor de folosit pentru a indica spații diverse ale acțiunii. Producția companiei Wonder Theatre este cu adevărat spectaculoasă și destul de rar se întâlnește un astfel de spectacol pe scenele noastre. “WE WILL ROCK YOU”, musicalul inspirat la Londra de o idee datorată lui Robert de Niro, iubitor al muzicii trupei Queen, e prezentat în România cu o consultanță britanică într-un spectacol teatral greu de uitat.



Pentru Marele Public indiferent de vârsta participanților la reprezentație, importanți sunt interpreții. Un grup restrâns de actori se confruntă cu personaje principale, mai mulți cu roluri aparent secundare și lor se alătură dansatorii; un rol foarte important îl are band-ul unor muzicieni senzaționali care susțin live muzica. Precizăm că toți interpreții diverselor personaje vor cânta live în engleză, ca într-un spectacol de operă, hituri celebre ale formației Queen și o vor face ireproșabil. Atribuirea mereu a considerației SENZAȚIONAL pentru fiecare din echipa acestui musical de excepție, nu este dictată numai din plăcerea și emoția de a urmări reprezentația, ci de întâlnirea cu actori care știu să cânte, să danseze și să se transpună admirabil în diverse personaje. Performanța multora, integrați în timp într-o echipă de interpreți în jurul lui Răzvan Mazilu în alte proiecte, acum sporește prin noi antrenamente. Actorii au beneficiat de antrenamente vocale cu Mary Hammoud, profesor la Londra, nu la UNATC din București unde nu avem dascăli pentru musical, iar pentru dans și mișcare, de Monica Petrică, dansator și antrenor de marcă. Rezultatul se dovedește a fi ... senzațional. 


LUCIAN IONESCU în rolul idealistului Galileo Figaro este uimitor, de nerecunoscut, după ce de curând a fost Gomez, șeful “Familie Addams”, un bărbat autoritar, extravagant, dar cu fină ironie prezentat de actor. Lucan Ionescu se mulează perfect acum, în rolul unui tânăr visător, iubitor al rock-ului, sensibil, dornic de inițiative pentru a apăra un gen muzical tradițional. Interpretului îi revin vocal partituri cunoscute ale formației Queen și le cântă ca un artist desăvârșit. Lucian Ionescu poate fi considerat o valoare pentru musical și fără exagerare e de nivelul colegilor de pe alte meridiane pentru că deține și calități de actor deosebite. Scaramouche cea năbădăioasă de care se îndrăgostește Galileo, prilejuiește debutul într-un musical, adolescentei încă elevă de liceu, MARA CAPTARU. Excepțional realizează acest dificil rol, Mara Captaru, ca actriță, dar și ca interpretă vocal a partiturii și anunță astfel, micuța interpretă, că poate a fi o “vedetă” în genul muzical. Pare neavenit a spune că LOREDANA GROZA, vedetă muzicală, este o altă surpriză , dar se transpunerea ca actriță în personajul malefic Killer Queen și o face la nuanță, relaționând cu partenerii. Evident că Loredana cântă strălucit, dar acum, compune un rol fără reproș. ANA BIANCA POPESCU, din nou, e de aplaudat cum construiește rolul lui Oz cea activă cu disperare în grupul boemilor prețuitori ai rock-ului; cântă, dansează, interpretează cu temperament personajul. Se alătură lui Oz, Brit, personaj compus ca imagine și implicare în acțiune, remarcabil de CIPRIAN TEODORESCU. Completează grupul activ în acțiune prin creionarea atentă a personajelor ce le revin, cântând și definind esența lor, ADRIAN NOUR în Khashoggi, IONUȚ BURLACU în Budday și Mihai Muntenița în Profesorul școlii Ga Ga din planul special al acțiunii SF. Publicul îl va recunoaște cu greu pe Emil Renge care reușește o transformare surprinzătoare în grupul de dansatori, fiind implicat în conflict ca actor.
Maria Alexievici, Luiza Cobori, Cristina Danu, Ana Maria Ivan, Alexa Niculae, Silviu Mircescu, Radu Mitrea, Vlad Nicolici, Alex Ștefănescu și Horia Suciu sunt grupul de rebeli și dovedesc calități ca dansatori și actori care personalizează personajele.
'WE WILL ROCK YOU” este un eveniment artistic, realizat de o echipă strălucită de actori, sub bagheta lui Răzvan Mazilu. Acest spectacol musical, ca și “Familia Addams”, stârnește pe drept emoțiea și entuziasmul publicului, iar la multe hituri ale formației Queen, publicul se implică, aplaudă ritmat, murmură motivul muzical.
În marea Sala a Palatului, cu scaune răpănite că nimeni nu se preocupă de renovarea ei, spectatori de toate vârstele – bunici, părinți cunoscători ai formației Queen și adolescenți, rămași vrăjiți de muzica acestei celebre trupe, aplaudau numeroase momente drept mulțumire interpreților. Când mișcarea noastră teatrală e grav afectată de criza financiară a unor guvernanți, “WE WILL ROCK YOU” demonstrează forța de creație a celor înzestrați cu har care luptă să ofere spectacole de calitate ireproșabilă publicului.



P.S. Recomand să mergeți la “WE WILL ROCK YOU”, să căutați când e programat – inconștient de organizatori, din an în Paște! - acest spectacol eveniment cu emoție pentru suflet.

3 comentarii:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  2. Este atât de comun: ești îndrăgostit de cineva și vrei să te iubească și el... sau treci printr-o „despărțire” dificilă și vrei ca el sau ea să se întoarcă... sau ești singur și cauți pe cineva special. Totul depinde de ce vrei tu. Dacă ești singur și vrei să găsești o nouă iubire, există o vrajă pentru tine. Contactează-ți acum Dr. Jasper dacă ai nevoie de ajutorul ei în relația ta sau în orice alt caz.
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută (fă-l să te iubească din nou)
    3) Vraja divorțurilor
    4) Vraja căsătoriei (fă-l să îți propună / fă-o să accepte propunerea ta)
    5) Vrăji de legare
    6) Diviziuni
    7) Vraja morții
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău
    9) Vrei să-i mulțumești iubitului tău
    10) Loteria
    11) opriți avortul spontan / rămâneți însărcinată
    12) vrajă magică (vindecarea acelei boli mortale)
    contactează-o acum, ea are o soluție de durată pentru tine. are 32 de ani de experiență ca practicantă de magie alb-negru, Tarolog, Runemeister (manta, magie runică, amulete, amulete, talismane), este cea mai bună!
    gmail: doctorjaspermagic@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere