joi, 10 decembrie 2015

“CUTIA PANDOREI” – ArCuB …

… “CUTIA”  FASCINANTĂ A TALENTULUI

        

Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB desfășoară o efervescentă activitate. De pildă, proiectele sale derulate doar în cele două sălii de pe Batiștei și de pe Lipscani la Hanul Gabroveni, propun mereu spectacole de teatru ireproșabile. Ultimul este “Cutia Pandorei” de Thuroczy Katalin, cu Mariana Mihuț și Șerban Pavlu în regia lui Felix Alexa, spectacol ce poate fi considerat un eveniment prin revenirea actriței pe scenă după o mai lungă absență.
         Dramaturgul maghiar contemporan Thuroczy Katalin a mai fost prezent cu succes în repertoriul unor teatre de la noi și în mod cert și “Cutia Pandorei” va fi un punct de atracție pentru public. Piesa scrisă cu mult nerv este o comedie neagră savuroasă, cu o replică vie și un conflict exploziv, plin de suspans. Nu dezvăluim nimic despre acțiunea cu iz polițist condusă de “tanti Hilde” vizitată de un “hoț”, doar precizăm că substratul textului sugerează confruntarea epocii trecute cu societatea de astăzi.
         Felix Alexa (regia, ilustrația muzicală, lighting design) ca un rafinat meșteșugar, construiește un spectacol captivant prin punerea în valoare a harului marii artiste Mariana Mihuț în compania unui actor dodat cu multiple capacități, Șerban Pavlu. Într-un ritm alert ce taie respirația privitorului, concepe fiecare scenă încărcată de suspans, fie pe linie comică, fie pe cea dramatică. Spectacolul te obligă să îl mai vezi odată pentru a îl savura și descoperi noi aspecte din tumultoasa sa desfășurare.


         Prin toate rolurile înfăptuite, Mariana Mihuț și-a câștigat prestigiul de Mare Artistă. Acum, acceptă un personaj tragicomic în care jonglează fantastic cu umorul, dar și cu lacrima provocată de stările extreme prin care a trecut în viață. Evocările lui tanti Hilde sunt încărcate de multiple sensuri și speculate impresionant de Mariana Mihuț. Actrița trăiește uluitor fiecare moment evocat, cât și relația directă cu “vizitatorul” ivit în casa Hildei. Dezinvolt interpreta trece de la o situație la alta, cu umor, dar și cu forță dramatică. Substratul conflictului având la bază trecutul unei familii avute și prezentul unei pensionare amărâte, este admirabil punctat de această actriță unicat a teatrului nostru. Interpretarea sa memorabilă continuă performanța din “Îngropați-mă pe după plintă”, spectacolul de marcă al Teatrului “Bulandra”.
         Excelent este Șerban Pavlu în rolul “hoțului” și prin modul în care susține relația cu partenera sa Mariana Mihuț. Acest actor câștigă întodeauna aprecieri în gama largă de partituri abordate, comedii sau drame, în teatru sau film. Cu finețe Șerban Pavlu tratează treaptă cu treaptă evoluția “hoțului” care caută … ceva de interes pentru ambele personaje. Din situații extreme comice, actorul trece personajul în cele dramatice de disperare, cu măsură în expresii.
         Scenografa Andrada Chiriac oferă reprezentației o imagine semnificativă ce servește inspirat sensurile fiecărui moment al acțiunii. Totul se petrece într-o cameră încărcată de obiecte vechi, unde fiecare joacă un rol aparte pentru atmosfera dictată de conflict.
         “Cutia Pandorei” se transformă în … “cutia” fantastică a talentului creativ. Spectacolul confirmă că ArCuB este un tărâm cu oferte culturale deosebite.


P.S. Recomand să vizionați acest spectacol ce stârnește bună dispoziție și multe gânduri!

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere