marți, 25 iulie 2017

“EINE KLEINE NACHTMUSIK” – “UNTEATRU”



ÎNTÂLNIRE CU UN ARTIST TOTAL ȘI MAESTRUL SĂU
        
La fel ca vara trecută, UNTEATRU a serbat acum, șapte ani de la înființarea sa de către apreciații regizori Andrei și Andreea Grosu. În mișcarea teatrului independent și nu numai, UNTEATRU a reușit să se impună prin spectacole de valoare și și-a consolidat o personalitate originală. Între 19 și 23 iulie s-au desfășurat “ZILELE UNTEATRU” cu un program bogat în spectacole, concerte cu formații apreciate, expoziții și firește, discuții cu creatorii. Din reușitul program al acestui teatru independent prețuit de public și critici, am prezentat comentarii despre premierele “EINE KLEINE NACHTMUSIK”, “ÎNGRIJITORUL” și spectacolul din 2016, “MOLLY SWEENEY”.

       
     Meșterul vrăjitor Gigi Căciuleanu prezintă un nou spectacol de excepție de “teatru coregrafic”. Coproducție “Unteatru” și Fundația Art Production & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Kult Studio și JTI, este un one man show cu specialul actor al Naționalului bucureștean, Lari Giorgescu, conceput de meșterul Căciuleanu prin arta îmbinării cuvântului, muzicii cu limbajul corpului. Textului creat de meșter se alătură un fragment din scenariul original de comedia dell’arte aparținând lui Mozart și este dedicat Artistului și zbaterilor sale cu personajele întâlnite, judecate în intimitatea sa. Destăinuirile Artistului care își privește ca în oglindă efortul creator interior prin replica gândului său dublată de un colaj din muzica nemuritorului Mozart sunt completate firește de expresii corporale. Cuvântul se susține și sensurile prind viață prin mișcare și dans, totul înfăptuit cu dăruire, trăirea interioară puternică de Lari Giorgescu, un actor total.
         Începutul reprezentației prin intrarea pe o laterală a scenei a actorului care se privește într-o oglindă discret plasată, lansează convenția și tema recitalului – în singurătate creatorul își va judeca personajele. Spectacolul este o metaforă activă subliniată și prin scenografia lui Vladimir Turturică. O piramidă cu un cub în interior realizate din țevi de aluminiu, simbolic vor fi capcana singurătății artistului, scena primind culoare și printr-un covor roșu al succesului și prin intervenția unor “obiecte”- costume și pantofi din arhiva rolurilor creatorului. Vladimir Turturică servește admirabil prin scenografie conceptul meșterului Căciuleanu.
         Lari Giorgescu sugerează excelent, dialogul Artistului cu personajele întâlnite. Actorul gândește la nuanță și substrat replica rostită pe care o acompaniază uimitor prin limbajul trupului în mișcare. Personajul său Artistul amintește de desenul “omului Renașterii” crucificat prin vibrațiile trupului prin care ilustrează cuvântul și muzica. Lari Giorgescu nu dansează, “vorbește” gestual prin fibra corpului. În fiecare moment, imaginea generală a reprezentației, completată și prin light desingn-ul lui Dragoș Mărgineanu, transmite emoție, provoacă la judecarea simbolurilor ilustrate de interpret.
         “Eine Kleine Nachtmusik” este un on man show cum rar se poate întâlni, de rafinament cultural, datorat unor creatori de excepție. Acest “teatru coregrafic” inventat de Gigi Căciuleanu demonstrează pe deplin, cum limbajul corporal poate spori valoarea cuvântului.

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere