joi, 24 august 2017

“LA COTROCENI” – MUZEUL NAȚIONAL COTROCENI

EMOȚIONANT SPECTACOL … SURPRIZĂ!

         Titlul vă rog să nu vă ducă gândul la politică, la locul Președinției! Palatul Cotroceni este un monument istoric. O echipă de tineri s-au gândit să îi valorifice inspirat trecutul.
        

Asociația Culturală pentru Educație prin Artă în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni și Policy Center for Roma and Minoritias au realizat în spațiul muzeului, spectacolul “La Cotroceni”. Cu dăruire, a pus în practică acest proiect generos, o întreagă echipă, alcătuită din tineri - actrițe, scenografe, condusă de scenarista și regizoarea Oana Răsuceanu. Proiectul lor “Program educațional pentru copii” s-a derulat între 16 și 24 august, a cuprins ateliere de teatru, dramaturgie, costume, muzică și ritm, având drept gazdă, în toate aceste zile, Muzeul Național Cotroceni. Finalizarea proiectului a fost spectacolul “La Cotroceni”, nu cu actori (!!!), ci cu 19 copii cu vârste între 9 și 14 ani, care au lucrat în aceste ateliere sub îndrumarea tinerei echipe a asociației. Acești minunați copii aparțineau comunității dezavantajate din Ferentari!
         În roluri diferite care aminteau personaje istorice, copiii ofereau de fapt, o lecție “vie” de istorie, nu numai un spectacol de teatru. Un povestitor admirabil, firește tot un copil, preciza acțiunea – balul de la Palatul Cotroceni din 1916, când regele Ferdinand și regina Maria se pregăteau cu familia de sărbătoare, dar află că România v-a intra în primul război mondial. Foarte dificil subiectul, însă interpretarea numeroaselor personaje de către acești copii, era senzațională. Copiii dovedeau cunoașterea epocii prin ținută, mișcare și dans. În final, fiecare copil s-a prezentat și a arătat și “obiectele” lucrate cu migală în cadrul atelierelor.
         “Istoria și teatrul se întâlnesc” … “La Cotroceni” a fost o dovadă inspirată de cât de necesară este educația culturală.
         Avem un învățământ cenușiu, cu manuale de istorie încropite la nimereală, avem și așa zise “centre culturale” fiinanțate de primărie, rezultatele sunt însă, tare slabe. Tinerii de la Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, au demonstrat cum se poate face atractiv educație și cultură spre bucuria copiilor. Se dovedea cum cei 19 copii au învățat din acest proiect mult mai multe decât la școală și în viitor vor fi sigur spectatori interesați de teatru.


P.S. Toată admirația pentru înfăptuirea acestui proiect de către tineri artiști cu un suflet mare!

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere