duminică, 19 februarie 2017

“SCRISORI DE DRAGOSTE” – TEATRELLI / CREAT

IMPRESIONANTĂ ÎNTÂLNIRE CU VALOAREA

         Două valori incontestabile ale artei actorului, MARIANA MIHUȚ și VICTOR REBENGIUC oferă prilej publicului de a sta cu respirația tăiată să îi urmărească în “Scrisori de dragoste”. Piesa în două personaje a scriitorului american A.R.Gurney, din 1988 a înregistrat succes internațional în diverse producții și a atras pentru interpretare personalități ale vieții teatrale. Textul cucerește atât actorii, cât și publicul prin îmbinarea reușită a comicului cu dramaticul.
        

A.R.Gurney deține dibăcia de a construi complex cele două personaje Melissa și Andrew, doar prin lectura arhivei de epistole deținută de fiecare, scrisorile dintre ei din copilărie până la senectute, fără un conflict activ. Scrisorile arată drumul în viața fiecăruia, reușitele, dar și eșecurile a două caractere care nu au izbutit să formeze un cuplu împreună. Pare simplu de interpretat această poveste, dar solicită actorii să sugereze o multitudine de stări comice și dramatice, dictate de evocarea etapelor existenței personale a fiecăruia. Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc reușesc un impresionant recital prin transpuneri încărcate de emoție, în o serie de momente evocate din existența celor două personaje.
         Într-un decor simplu, Melissa și Andrew, stau la propiile birouri și răsfoiesc scrisorile, cadrul scenic fiind completat semnificativ de două tablouri, schițe de portret ale fiecăruia. Regizorul Mircea Cornișteanu, atent să impună tensiune derulării evocărilor, detașeașă etapele cu ajutorul luminii-cortină și a intervenției unor accente muzicale, totul fiind condus cu inspirație.
       
  Mariana Mihuț relatează cu măestrie, despre destinul Melissei, femeia lipsită de apropierea acelui bărbat dorit în subconștient, să îi fie sufletul pereche. Situațiile descrise alternează comicul cu dramaticul, actrița manipulând nuanțat îmbinarea lor. Excelent Mariana Mihuț sugerează prin gest, expresie judecarea fiecărei evocări, de la naivitatea din copilărie a Melissei cea aparținând unei familii înstărite, până la etapele maturității când își dorea o familie și afirmare în artele plastice, dar mereu eșecurile au pus stavilă dorințelor.
       
Victor Rebengiuc construiește amănunțit personajul Andrew care provine dintr-o familie modestă, dar ambițios fiind ajunge avocat și apoi în vârful ierarhiei politice, senator. Actorul pătrunde în profunzimea stărilor celui dornic de a urca pe scara socială, drumul ambițiilor lui Andrew le motivează sugerând atent duplicitatea personajului. Mereu, Andrew este ocupat, dar tot mereu are nevoie de sfaturile lui Melissa. Admirabil transmite nuanțat actorul aparentul succes în cariera lui Andrew al cărui interior însă, suferă de eșecul nereușitei de a o avea alături pe cea din copilărie. Privind istoria celor două personaje, strălucit redată de acești maeștri ai teatrului, fiecare spectator va descoperi în relatările epistolare, un moment din viața personală. Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc sunt senzaționali în această “lectură” despre viață în care replica rostită este descifrată în amănunt pentru a evidenția subtextul ei.

         “Scrisori de viață” este un spectacol special, unicat prin întâlnirea cu doi adevărați artiști ai teatrului care răscolesc emoția publicului. Teatrelli / CREART – Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București își susține profilu prin găzduirea în repertoriu a acestui spectacol exemplar.

3 comentarii:

  1. Din pacate nu se pun in vanzare bilete, aveti idee de ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  3. Căsnicia mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr. DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine, de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere