marți, 25 aprilie 2017

“VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ” – TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ (Sala Studio)

O MINUNĂȚIE!

         Poate părea imposibil să prezinți coerent într-o oră și câteva minute “Visul unei nopți de vară” de Shakespeare, acțiunea întortocheată a acestei povești de dragoste, cu umor și delicată sensibilitate. Cristian Pepino, un maestru al teatrului de animație, realizează un scenariu după această piesă, îi traduce și alege replicile esențiale, ca apoi în calitate de regizor și scenograf să îi dea o cuceritoare imagine scenică, firește în colaborare cu o echipă excelentă. Acțiunea este rezumată inteligent ca punctul forte să rămână magia pădurii în care dragostea cade în vraja conflictelor fantastice.
        
Decorul este inspirat gândit de Cristian Pepino pentru a îi spori funcționalitatea printr-o tribună usor transformabilă în funcție de solicitarea acțiunii. La început, tribuna sugerează autoritatea ducelui Theseu și a iubitei logodnice Hipolita, ca să se transforme apoi într-un cuib cu verdeață din pădurea dominată de certăreții regi ai zânelor, Titania și Oberon, iar în final, să devină o mică scenă pentru spectacolul meseriașilor la nunta ducelui. Cristian Pepino a construit ingenios acest decor funcțional pentru a ilustra ritmic, în forță povestea. Costumele create de Oltea Clara Daranga Rasnovanu servesc amuzant definirea personajelor.        
Senzaționale sunt păpușile cu chipuri expresiv realizate de sculptorul Dinu Carcaleteanu. Păpușile personaje parcă vorbesc, te privesc și te implică în acțiune, trăiesc intens conflictele, construiesc cu umor debordant gaguri indicate de regizor.

         Păpușile prind viață prin mânuirea și interpretarea replicii, excelent a fiecărui rol de către actorii Mihai Dumitrescu, Andreea Ionescu, Simina Constantin, Roxana Vișan, Cristina Țane, Robert Trifan, Florin Mititelu și Leonard Dodan. Ei sunt sufletul păpușilor. Acești actori senzaționali, numiți și “păpușari”, demonstrează că își iubesc profesia și își dăruiesc harul rolurilor dificile pe care le au de interpretat, manifestând pasiune pentru acest gen de teatru special..
        
Regizorul Cristian Pepino, cu fantezia care i-a adus consacrare, conduce armonios, cu mult umor relația personaj-păpușă, ca și relația cu actorii care interpretează în convenția teatrală obișnuită pe Titania și Oberon. Formidabil este prezentată scena din pădure dintre Titania și Fundulea meseriașul, transformat în măgăruș.
        
Toți meseriașii au atractive expresiv chipuri în funcție de tipologie și caracter prin păpușile-actori. Aparițiile lor sunt cuceritoare și provoacă explozia râsului publicului care asistă la peripețiile lor. Minunată este și “păpușa” Puck cel care încurcă acțiunea, prin chipul unui animăluț simpatic cu urechiușe de drăcușor.
         Fiecare scenă este rodul fanteziei debordante a acestui mare artist, Cristian Pepino, vrăjitorul publicului, indiferent de vârsta sa. Regizorul nu îl trădează pe Shakespeare prin acest spectacol de autor, îi respectă intențiile tematice și le oferă publicului într-un ambalaj atractiv pentru coerența acțiunii povestite teatral și substratul ei sugerat abil.
         “Visul unei nopți de vară” se prezintă în sala Studio a Teatrului “Țăndărică” unui public care indiferent de vârstă, este atras ca un magnet de ce se petrece pe scenă și în imediata sa apropiere. Descoperă un alt Shakespeare contemporanul său care îl emoționează și îi transmite bună dispoziție. Acest spactacol încântător este creația unor ARTIȘTI transformați în personaje păpuși sau personaje adevărate.

P.S. Teatrul “Țăndărică” este cel care formează ca un magician publicul de mâine, viitorii spectatori ai teatrelor instituționalizate sau independente. Prin repertoriul oferit, se dovedește a fi neobosit în cucerirea publicului. Un studiu arată că Teatrul “Țăndărică” este al doilea teatru din țară, după Teatrul Național “I.L.Caragiale”, ca număr de spectatori într-un an.
         Numărul mare de spectatori se datorează și demersului acestui teatru de a prezenta în lunile de vară, spectacole în parc, în cortul elegant și bine dotat tehnic pe care îl deține.

         Trebuie menționat și că artiștii teatrului sunt cunoscuți și aplaudați pentru măestria lor, nu numai acasă, ci și în turnee și festivaluri peste hotare.

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere