duminică, 22 octombrie 2017

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU (FNT) – EDIȚIA a 27-a / 20- 30 octombrie

EVENIMENT CULTURAL MAJOR AL ARTEI SPECTACOLULUI
         
Uniunea Teatrală din România a inițiat proiectul Festivalului Național de Teatru (FNT) care de 27 de ani, reunește toamna la București cele mai remarcabile spectacole ale unui an teatral din întreaga țară. De la o ediție la alta, FNT a câștigat în strălucire, nu numai prin alegerea spectacolelor, ci și prin organizarea care cuprinde expoziții de excepție, adevărate documente ale istoriei teatrului nostru, lansări de carte, dezbateri despre fenomenul teatral actual. Cu timpul, FNT a câștigat și o dimensiune internațională prin invitarea unor spectacole importante de peste hotare.
         Ediția a 27-a dezvoltă un program amplu, prezintă 91 de reprezentații în 11 zile, 7 expoziții și 25 de lansări de carte. Marina Constantinescu, directorul artistic și selecționerul unic al FNT, personalitate de valoare culturală, a ales 53 de spectacole din țară, reprezentând diferite domenii ale demersulu estetic al artei spectacolului de teatru și teatru-dans din teatre instituționalizate și independente.
         “TEATRUL SCHIMBĂ LUMEA” este motto-ul inspirat ales de Marina Constantinescu pentru actuala ediție. Sensul acestui motto e apropiat de gândul lui Shakespeare că teatrul trebuie să fie oglinda lumii în care spectatorii se descoperă pe ei cu cele bune și cele rele și sunt provocați a judeca realitatea.
        
Trebuie subliniat că această ediție e dedicată marelui artist și om cu coloană vertebrală dreaptă, VICTOR REBENGIUC, prezent în FNT în distribuția a două spectacole – “Umbre” (Teatrul Național “I.L.Caragiale”) și “Scrisori de dragoste” (“Teatrelli”) – comentate pe acest blog.

         Prezentăm un jurnal al Festivalului, eveniment cultural de anvergură pentru o societate aflată în căutarea valorilor.

Un comentariu:

 1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

  1) dacă doriți să returnați Ex.
  2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
  3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
  4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
  5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
  Si altii.
  el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

  RăspundețiȘtergere