luni, 28 mai 2018

AMFITEATRU – TEATRUL NAȚIONAL “I.L.CARAGIALE”

EVENIMENT MAJOR – INAUGURAREA UNEI EXCELENTE SĂLI DE SPECTACOL

         TEATRUL NAȚIONAL “I.L.CARAGIALE poate fi considerat de acum, un adevărat CENTRU CULTURAL de nivel european; deține următoarele săli de spectacol – Sala MARE, Sala STUDIO, Sala PICTURĂ, Sala MICĂ, Sala ATELIER, Sala MEDIA și a lansat sala în aer liber AMFITEATRU de pe acoperișul TNB, iar lor li se alătură în foaiere numeroase spații de expoziție. 
        
 La începutul anului 2015, Naționalul bucureștean a intrat în reconstrucție, renovare și consolidare cu fonduri europene, dar în acea perioadă cu eforturi foarte mari, teatrul a funcționat și a oferit spectacole publicului. Acest proiect de consolidare și modernizare s-a înfăptuit, după cum pot constata iubitorii teatrului, Marele Public, dar din lipsă de fonduri nu s-a reușit a fi complet finalizat pentru amenanjarea și a TEATRULUI ÎN AER LIBER (AMFITEATRU) la nivelul superior al clădirii. În sfârșit din fondurile proprii ale instituției, s-a reușit finalizarea proiectului inițial și amenajarea acestui AMFITEATRU încadrat programului “UȘI DESCHISE PENTRU TOȚI” care găzduiește și prezintă publicului larg, spectacole inițiate atât de artiștii primei scene a țării, cât și ale altor teatre, companii independente, trupe de dans, formațiuni muzicale. AMFITEATRU devine un spațiu ideal nu numai pentru teatru, dar și pentru concerte, seri de jazz, recitaluri, prezentări de modă speciale și alte manifestări culturale.
        
 Tot spațiul noii săli este elegant și modern dotat din punct de vedere tehnc. Sala pune la dispoziția publicului 300 de locuri, dispuse în trepte pe gradene, cu scaune comode. Semicircular o copertină metalică, amplasată deasupra spațiului de joc, este înzestrată cu reflectoare pentru a făptui jocuri de lumini spectaculoase. AMFITEATRU își completează ofertele de spectacol incitant și pentru trecătorii prin Piața Universității, cu posibilitatea proiecțiilor video pe imensul “perete” din vârful clădirii, care poate sprijinii conceptul unei reprezentații. Trebuie subliniat că acest AMFITEATRU – sală de spectacol, își sporește atractivitatea prin “foaier”, o terasă mare de pe care spectatorii pot privi centrul Capitalei. O performanță a construcției este izolarea fonică a sunetului străzii.
        
 Toate calitățile acestei săli unicat în aer liber cu “plaformă” având drept cerul cu stele și uneori luna, au fost exploatate și prezentate provocator la inaugurarea sălii prin fragmente din senzaționalul spectacol al teatrului, “Magic Național”. Meșterul muzician Emy Drăgoi și orchestra sa specială, au susținut scurte recitaluri, dar au și acompaniat evoluțiile lui Ion Caramitru, Anca Sigărtău, Aylin Cadîr, Lari Giorgescu, cărora li s-au alăturat Elliot Moss – Slip, un cuplu de dans modern și Adrian Naidin. Au impresionat publicul versurile rostite cu subtilitate și măiestrie în descifrarea sensului cuvântului, de Ion Caramitru, momentele de dans și mișcare prin care Lary Giorgescu a amintit de spectacolul lui Gigi Căciuleanu “D’ale noastre” inspirat de Caragiale, interpretarea cu substanță interioară a unor melodi de către minunata Anca Sigărtău, actriță înzestrată vocal ca o mare cântăreață și Aylin Cadîr, o actriță fermecătoare și în tratarea muzicală a melodiilor alese. Fiecare moment din acest spectacol demonstrativ pentru dotarea tehnică a sălii, a fost completat prin proiecții cu imagini diferite pe imensul “ecran” – zid din spatele spațiului de joc al AMFITEATRULUI.
         AMFITEATRU lansează o provocare, în special tinerilor regizori, de a folosi condițiile sălii, firește dacă au imaginație să dezvolte proiecte prin care să le exploateze pe deplin. Din mai până în octombrie funcționează acest AMFITEATRU și sperăm că va găzdui spectacole pentru realizarea unei stagiuni estivle, stagiune care până acum, a lipsit Capitalei noastre cu pretenții de a fi europeană. 
         Merită să privești Bucureștiul de la înălțime … de pe “acoperișul” – terasă al Naționalului, după ce ai urmărit un spectacol încântător! Marele Public așteaptă cu interes ofertele viitoare!      

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere