luni, 27 mai 2019

“MIHĂIȚĂ. RECONSTITUIREA UNEI VIEȚI” – TEATRUL DE COMEDIE / Sala Studio



DOCUMENT DE PREȚ PENTRU ISTORIA VALORILOR ARTISTICE 

        
 Recitalurile au devenit un mod de exprimare pentru unii actori, dar rar ele sunt dezvolte cu alegerea unor texte cu teme majore, de interes public general. Actorul George Mihăiță propune un one-man show surpriză care aparent pare o relatare despre biografia sa, dar este de fapt, o evocare a valorilor artistice întâlnite într-o carieră bogată în realizări personale. Este demn de toată admirația, cum actorul, cu modestie, se retrage în umbră pentru a evoca personalitățile care i-au marcat evoluția în film și în teatru. George Mihăiță transformă recitalul într-o emoționantă “lecție” document istoric despre artă și valoare.
         Textul recitalului pornește de la cartea de curând editată -  “Mihăiță. Reconstituirea unei vieții” aparținând Doinei Papp, un apreciat critic teatral. George Mihiță folosește momente din volumul mărturiilor, ca să le dea viață scenică și să le completează cu versuri remarcabile, recitate în amintirea lui Nichita Stănescu sau Marin Sorescu. Recitalul se derulează pe un “scenariu” aparent simplu, încărcat însă, de secvențe impresionante. Decorul minimalist e sugerat actorului de regizorul Vlad Christache și găzduiește plăcut, un bogat bagaj de proiecții, argumente grăitoare pentru viața artistului George Mihăiță care … și-a regizat singur recitalul. Proiecțiile destoinic manevrate de Alexandru Turcu, devin un sprijin important în prezentarea acestui recital cu trimiteri majore în sfera valorilor artistice. 
         Marele Public are prilejul de a cunoaște prin acest “one-man show” că în spatele unui mare talent, se află întodeauna, profesorul, regizorul care i-au dat aură să cucerească aplauzele visate și meritate. Băiatul din Moreni, poreclit Franzeluță, devine un actor de prestigiu prin harul personal, dar și prin întâlnirea cu profesorul de excepție Sanda Manu și cu memorabilul regizor Lucian Pintilie care îl lansează prin filmul de referință “Reconstituirea”; “întâlnirile” cu regizori de marcă vor continua în spectacole realizate de Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija sau Horațiu Mălăele. Viața artistului, George Mihăiță a însemnat și șansa “întâlnirilor” cu personalități care au știut să îi valorifice talentul complex.
         Destăinuirile artistului sunt emoționante amintind și viața personală, fără sclipirea reflectoarelor, dăruirea cu tot sufletul, ca un părinte, generației de adolescenți căreia i-a oferit un “cadou” căutat, revista “Salut”. Acest recital prilejuiește cunoașerea … OMULUI, George Mihăiță, cel mereu apropiat de tineri; o nouă dovadă e și invitarea în recital a tinerei pianiste, Samira Manole de la liceul “Dinu Lipatti” care deschide reprezentația și mai prezintă și un reușit moment muzical, special. 
         Sinceritatea ar putea fi motto-ul cunoașterii unui artist care mulțumește profesorului, regizorilor, colegilor și … Marelui Public pentru că … “rolurile sunt la loc sigur în sufletele dvs.”, cum rostește la finalul recitalului. “Jos pălăria” domnule artist pentru generozitatea de a sluji teatrul și respectul pentru VALORILE sale, manifestate în “reconstituirea” cu multă semnificație a unei biografii din care spectatorii descoperă multe despre ce înseamnă de fapt existența ca actor de exepție.

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere